Hesaplı, güvenilir ve hızlı baskı çözümleri

Baskı Ayarları

  • Poza Ayarı

    Alınan bir numune baskı üzerinden kroslar incelenir ve herhengi bir kayma görülüyorsa bu merkezi kontrol ünitesinden kazanların gerekli yönlere hareket ettirilmesiyle düzeltilir.Yeni sistemlerde baskı ünitesi çıkışında bulunan tarayıcılar krosların görüntüsünü alarak merkezi kumanda ünitesine zaten yansıtmaktadır.Çok renkli baskılarda ise işin üst üste oturtulması işlemi makinanın otomatik register sistemince yapılabilir.
  • Gerginlik Ayarı

    Baskı sırasında kağıdın gerginliğinin her yerde aynı olması çok önemlidir, ayrıca baskı esnasında kağıdın kopması büyük zaman kaybı yaşatacağından bunun önüne geçilmesi gerekir.Bu yüzden bobin kağıdın cinsi, gramajı, baskı hızı vb. parametrelere göre baskı gerginlik ayarı yapılması gereklidir.
  • Mürekkep Ayarı

    Ofset baskıların kalitesinin bir göstergesi de sürekli aynı renk yoğunluğuyla yapılmış bir baskıdır.Bunun kontrolu baskı numuneleri ve orjinal arasında yoğunluk ölçüm cihazı vasıtasıyla yapılır.Ayrıca baskı sırasında anlık değişimleri gösteren sisteme entegre online yoğunluk ölçüm cihazları da bulunmaktadır.
  • Merkezi Kumanda Sistemi

    Bir çok ünitenin bir arada çalıştığı entegre sistemler olan web ofsetlerin çalışma esnasında efektif olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu merkezi kontrol ünitesi üzerinden yapılır.Üretim esnasında makina çalışma durumu, baskı hızı, baskı sayısı, yoğunluk, oluşan hatalar vb. bir çok gösterge izlenebilir ve kontrol edilebilir. Ayrıca üretim esnasında bu bilgiler belleğe kaydedilerek sonraki çalışmalarda veri olarak kullanılabilir.

Web Ofset Baskı ve Kurutma Problemleri

  • Yüzey Yolma Problemi

    Web ofset baskı makinaları çok yüksek hızlarda çalışmaktadır, bu hız kimi zaman mürekkebin kauçuktan kağıda geçemeden kağıt yüzeyinden parçalar koparmasına-yolmasına sebeb olabilir. Problemin önüne; mürekkep tabaka kalınlığı düşürülerek, uygun kauçuklar kullanılarak, mürekkep yapışkanlığı düşürülerek, yüzey özellikleri daha sağlam kağıtlarla çalışılarak vs. geçilebilir.
  • Kağıdın Dalgalanması

    Baskı sonrası mürekkebi kurutma amacıyla sıcak hava kullanıldığında, baskısız alanlarda solvent ve mürekkep olmadığından bu bölümlerde kağıdın içindeki nem buharlaştırılmış olur.Haliyle kağıdın genelinde nem farklılıkları olan bölümler meydana gelir ve kağıtta dalgalanmalar oluşur.
  • Kırılma Problemleri

    Kurutma fırınları kağıdı aşırı kuruttuğunda kağıt lifleri katlama ünitesinde kırılabilir, yine bu sebepten tel dikiş uygulanıyorsa kağıtta çeşitli kopma ve yırtılmalar görülebilir.
  • Cilt problemleri

    Baskı sonrası dergi, insert, kitap haline getirilmiş kuru kağıt havadan nem alarak şişebilir, bu da ürünün dış kenarlarında dalgalanmalar meydana getirir. Kağıdın tümü yeteri kadar nem alıp denge sağlanana dek bu görünüm devam etmektedir.